Vallásellenes

Vallásellenes

Tökéletes világ?

2022. január 20. - Vallásellenes

Akár lehetne folytatni Kowalsky korábban említett dalával, amiben szerepel, hogy "tökéletes világ“. A vallásosok időnként kétségbeesésükben azzal próbálják védeni a védhetetlent, az istenképzetüket, hogy egy tökéletes világban élünk, ami a számunkra lett teremtve, és itt minden a helyén van. Ennek a felfogásnak adtak is egy nevet: a tudatos tervezettség.

Na, nézzük ezt a „tökéletes“ világot!
A Föld bolygó felületének 3/4 részét víz borítja. A vallásos magyarázat szerint az elképzelt „Istenke“ az embernek teremtette a bolygót. Ha tényleg így lenne, ilyen vízmennyiség mellet nekünk vízi élőlénynek kellene lennünk. De mint tudjuk, épp a víz az ember számára a legélhetetlenebb közeg. A „mindenható Isten“ így el tudná számolni magát, hogy ez a szánunkra élhetetlen közeg borítsa a bolygó nagyobb részét? És még nem is akármilyen víz ez: sós víz! Így amellett, hogy élhetetlen közeg számunkra a bolygó nagyobb része, még haszontalan is, mert a sós víz az ember számára tökéletesen használhatatlan. A földi vízkészletnek 3%-a az ún. édesvíz, ami nekünk jó. De ennek a 3%-nak a 80%-a a sarki jégtakaróban leledzik, amivel ugye szintén nem sok mindent tudunk kezdeni. A „mindenható Isten“ ezt is így elszámolta volna? Ha én mindenható lennék, biztos nem csinálnék ilyen elszámolásokat, mert akkor már meglenne a mindenhatósághoz a kellő eszem.
Jobb híján marad számunkra a szárazföld. De az sem nagy öröm számunkra. Fentebb említve volt a jégtakaró, akkor menjünk tovább a hőmérséklettel. A bolygó felszínén a hőmérsékleti tartomány valahol +50 és -80 Celsius fok között van. Ehhez képest az emberi szervezet 36-37 Celsius fok. Ezt is hogy kifundálta a „mindenható“, hogy egy laza 130 Celsius fokos felszíni hőmérséklet-ingadozású bolygón kell élnünk, mi? Brávó! Ehhez képest ezzel a 36-37 fokos testhőmérsékletünkkel 25 Celsius fok körül érzi magát legjobban az ember. Esetleg erre a 25 fokra számolva teremtette volna „Istenke“ minden szőrzet (jó, minimális van) vagy toll nélkül az emberi testet? Ez a számítása se jött volna be, mint a vízzel sem? Ez a 25 fok sehol sem valósul meg, legfeljebb a bolygó bizonyos sávjában, átmenetileg, napi, évszaki ingadozással. Ahhoz, hogy élhető körülmények között lehessünk, komoly erőket vagyunk kénytelenek mozgósítani: házakat építünk, fűtünk, hűtünk. Ez lenne a tökéletes világ? Kicsit nagyon elnézi, aki szerint ez az.
Az élővilág általában sem kecsegtet jobbal. Az élőlények egy jó része más élőlényeket fogyaszt el. Az elképzelt Isten részéről ez is egy faramuci megoldás lenne. Mindenhatóságában nem tudta volna megoldani úgy a dolgot, hogy az élőlények csak úgy éljenek, ne kelljen másokat felfalniuk? Egyedül a növényeknek elég a levegő, fény, talaj hármas (persze ez alól kivételek a húsevő növények). Egyébként meg mi szüksége lenne az elképzelt „Istenkének“ az anyagcserére, ami miatt az élőlények táplálkoznak? Miért nem tudott volna anyagcsere nélküli lényeket „teremteni“?
Menjünk tovább az élővilág vonalán. Ha az ember, a „teremtés“ koronája kimegy a természetbe, ezernyi veszéllyel találkozhat: skorpiók, mérges kígyók, mérgező növények, amik pik-pakk megölhetik. A fentebb említett vízben sem vagyunk biztonságban, ha lubickolni akarunk. Piráják támadhatnak meg, krokodilok, cápák falhatnak fel bennünket, vagy mérgező halak áldozatai lehetünk. Ez a rengeteg veszély lenne a tökéletes világ, amit az „Isten“ „teremtett“ a „teremtményének“? És ezekre mi, a „koronák“ csak néha döbbenünk rá, de a természetben folyamatosan ez megy: a cápa sorra falja fel a kisebb élőlényeket, akár a krokodil, a méreggel rendelkező állatok sorra mérgeznek le más állatokat, vagy növények mérgeznek le állatokat stb.
A végére pedig egy szép film a „teremtett“ természetből. Jó szórakozást hozzá!
https://www.youtube.com/watch?v=5GDUwlKzJxY

Ki van ez találva!

Van a Kowalsky meg a Vega (vagy ahogy én szoktam őket nevezni, Kovalszki és a mega) ugyanilyen című száma. Ez a Kowalksy gyerek, mióta lecserélte a narkót a szellemi kábítószerre, a vallásra, nagy megmondóembernek képzeli magát, így azt is jól megmondta, hogy ki van ez találva! Mármint minden az egész világon: „Ki van találva az eleje, a vége Minden úgy a jó, ahogy van...“. Az ő szemszögéből nézve jó kis felmentés ez számára, hogy mentesítse magát a felelősség alól, hogy narkós lett: „Mindennek oka van, ez tökéletes világ…“. Tehát valaki nem azért narkós, alkoholista, mert nincs elég emberi tartása (persze, ez pszichológiailag komplexebb dolog, de most nekünk mélyebben ebbe nem kell belemenni), hogy ezektől mentes tudjon maradni, hanem azért, mert így van kitalálva.
Jellegzetes vallásos felfogás ez, hogy a „nagy könyv"-re, vagy a karmára hivatkoznak, hogy előre eldöntött mederben folyik az élet, a világ, és ez ellen nem lehet tenni. Ami bekövetkezett, annak be kellett következnie. A kellemetlen dolgok kimagyarázására ez jó kis eszköz, így kényelmesen hátradőlhetnek a vallásosok, hogy nincs mit tenni, így kell lennie a dolgoknak.
Mindennek oka van, tökéletes világ... Ezzel jól el lehet bagatellizálni bármi kellemetlent a világon. Mások problémáit fölött fölényeskedhetnek az ilyen felfogásukkal. A vallásos ezzel egyszerűen elhomályosíthatja maga előtt a világot és mások számára is az elhomályosulást akarják elérni.
Más szemszögből nézve, ha „Istenke“ találja ki a dolgokat, egy elég beteges figurával lenne dolgunk. Gondol egyet, egyik helyre földrengést küld, hadd pusztuljanak tucatjával esetleg százával az emberek, máshova csontrákot a 3 éves gyerek szervezetébe, hadd szenvedjen az egész család. Ki van ez találva szépen! „Istenke“, a „jó Isten“ szépen kitalálja ezeket. Milyen beteges létforma lenne egy olyan, ami létrehoz egy neki alárendelt világot és kénye-kedve szerint szórakozik vele? Nagyon beteges! Az emberek között előfordulnak olyanok, akik a tőle függőkkel (beosztottjai, családja stb.) kényük-kedvük szerint szórakoznak, kiélik rajtuk a beteges hajlamaikat, de nekik senki sem tapsikol. Viszont a vallásosok ennek az általuk elképzelt beteges Istennek minden további nélkül tapsikolnak. Érvelt már nekem vallásos azzal, hogy „Istenke“ megteheti ezeket, mert ő a nagy alkotó. Na, ez még a beteges felfogás, hogy valaki ezzel legalizálná az elképzelt Istene visszás tetteit.

Megváltó született!

Túl vagyunk a Karácsonyon, amit kereszténykéink a megváltójuk születésnapjaként ünnepeltek. Az már korábban ki lett tárgyalva, hogy maga az ünnep a szimbolikájával együtt egy sima plágium, magyarul lopás. Most a „megváltó"-t fogjuk körbejárni.
Ha azt nézzük, maga a megváltó ötlete sem eredeti, mert Mithrászt, akiről formázták Jézust, azt is megváltóként tartották számon, de a zsidó vallás is beszél magváltóról, szóval volt honnan szopni ezt is a keresztényeknek.

Maga a megváltás ötlete is fura valami: van ez a kicsit sem harmonikusnak mondható élet, világ, aminek a szenvedéseitől megszabadítana bennünket a „megváltás“. Elvileg ez a dolog (megváltás) már megtörtént, mert eljött a Jézus, bla-bla. Ezt a zsidók máshogy gondolják, mert ők még mindig várják a megváltót, ami egy alapvető ellentétet jelent a zsidók és a keresztények között. Mivel ez nem tudomány, amiben mondjuk, ha valami 1A (egy amper), az tudóscsoporttól, intézménytől, földrésztől függetlenül 1A lesz mindenhol, ezért a vallásban önkényes megállapítások vannak, amik miatt még egy valláson belül is egymásnak szoktak esni, más vallásnak meg pláne! Na szóval, elvileg megtörtént a megváltás, és ha körbenézünk a világban, nem igazán állapítható meg, hogy annyira „hepi“ lenne az élet a Földön. Mindenfelé éhezés, szomjazás, gyilkosságok, rablás, erőszak (pl. papok által elkövetett szexuális erőszakok hosszú-hosszú sora), természeti katasztrófák. Persze ez nem jelenti azt, hogy a zsidóknak lenne igaza, hogy „majd“ ezután jön el a megváltás, mert miért jönne? Lehetett volna eredetileg is „hepi“ világot „teremteni“, de a mese szerint ez a „mindenható“-nak nem sikerült. Hülye egy mese, az biztos.
Ha más szemszögből nézzük a dolgot, a szerencsétlen, tehetetlen ember ámítására a „megváltás“ kiváló eszköz. Azt sugallja, hogy tűrjön el mindent, ami ellene történik, legfeljebb annyit tegyen, hogy „megtér“, imádkozik, és majd az „illetékes“ megoldja a problémákat. Közben meg az urai, akik soraiban jó sok pap is van, úgy gazemberkedhetnek ellene, ahogy akarnak. A szerencsétlen, tehetetlen embernek ez még szimpatikus is lehet, mert mentesíti a felelősség alól, hogy tegyen magáért valamit.
A dolog egy másik vetülete az, hogy a vallásosok hajlamosak bagatellizálni a világ dolgait, hogy ez csak itt, a „porhüvelyben“ szenvedés, főleg ha más problémájáról van szó, és emiatt igazán nem is kell „megváltás“, mert ezek csak mulandó dolgok, a „lélek“ pedig örök.

Jézuska vagy Télapócska vagy Grincsecske vagy micsodácska?

Kereszténykéink kardinális kérdése, hogy „ki“ jön Karácsonykor. Ugye, mi épelméjű emberek tudjuk, hogy senki. Már gyerekkoromban komolytalannak tartottam ez egészet. Emlegették ott nekünk a Jézuskát. Én egy pólyás gyereket tudtam elképzelni „Jézuska“ címszó alatt. Ugyanakkor nem értettem, hogy miért jönne egy ilyen. Nem tudott felvillanyozni a tudat, hogy a felnőttek hülyére akarnak venni. Nekem már gyerekkoromban több eszem volt, mint akár manapság sok felnőttnek. Magát az sztorit nem ismertem, hogy a Jézus nevű („megváltó“, ami képtelenségéről majd valamikor még lesz okfejtés) karakter ünnepe (ami ugye nem igaz, mert csak egy plagizált dologról van szó, többek között Mithrász sztorijáról, itt bővebben kifejtve: https://vallasellenes.blog.hu/2021/12/20/kiskaracsony-nagymithraszom ), mert szerencsére vallástól teljesen mentesen nőttem fel, így nem voltam szellemileg mérgezve, nem tömték tele a fejem képtelenebbnél képtelenebb sztorikkal.
Na de mégis, mi ez a Jézuskácska, Télapócska, Grincsecske probléma? Természetesen a keresztények, ha meghallják, hogy a Jézuskácskájuk mellett valaki valami egyébről is mer beszélni az ünnep kapcsán, vérben forgó szemű hörgésben törnek ki, hogy mekkora gyalázat érte őket!
Egyik párhuzamos figura a Télapó. Bizonyos területeken egy szakállas ürge az ünnep figurája. Én ezt most nemes egyszerűséggel Télapónak nevezem, amúgy Santa Claus lenne az eredeti neve, de ez most csak még jobban megkeverné a dolgokat, főleg ha hozzávesszük a Mikulást is, ami szintén egy szakállas figura, az előző kettőhöz hasonlóan. (Jaj! Már káosz a dolog: Mikulás, Santa Claus, Télapó, és mind a három szakállas öreg ember. Huh!) Itteni kereszténykéink Jézus, jászol („Krisztus magyar volt, mert jász ólban született.“ - egy magyar politikus. Facepalm..), három királyok (mondjuk, ha a magyarban a mennyiségjelző ott van az alany előtt, akkor az alanyt nem ragozzuk...) fogalomkörben képzelegnek a dologról. Ha ehhez még be akar szivárogni egy szakállas figura, ami más tájakon a mítosz része, természetesen nemzeti kereszténykéink támadásnak vélik és foggal-körömmel, tűzzel-vassal harcolnak ellene. Szegény Télapó időnként még azt is megkapja, hogy kommunista, mert Oroszországban ő a Gyed Maróz. Tehát az ő Jézuskácskájukat ne szentségtelenítse meg semmilyen szakállas ürge, főleg, ha kommunista. Van neki elég baja a három királyokkal (rendesen magyarul: három király), akik még balzsamot is visznek neki, amiről ugye tudjuk, hogy megharaphatja.
Na és a Grincs! Olvastam már valaki kikelését, hogy a grincsfa milyen szentségtörő dolog, mert a Grincs utálta a karácsonyt, és aki grincsfát állít, az a gonosznak állít fát. Vatdefakk? Hát igen, aki mesevilágban él (Jézus, Mennyország, Isten stb.), csak mesevilágban tud gondolkozni. Engem -mivel elmúltam már 5 éves- nem érdekelnek a mesék (mellesleg ezért sem vagyok vallásos), így nem is volt előttem ez a Grincs dolog. Valahogy közben rájöttem, hogy a Grincs valami mesében szerepel, és ennek a fája a grincsfa. Ez a grincsfa egy kisebb, lehajtott tetejű, fenyőfához hasonlító valami. Na, ezzel van baja kereszténykénknek, hogy ezzel hogy meg van gyalázva a Karácsony „szentsége“ (a fentebbi linken ki van tárgyalva, hogy miért nem keresztény dolog a karácsonyfa).
Tehát jogilag felnőtt emberek fantázialényeken, kvázi mesefigurákon állnak le vitázni, hogy ki az igazi figura. Az ilyenek csak jogilag felnőttek, mert nem mernek szellemileg felnőni, inkább megmaradnak a legfeljebb 5 éves gyerek szintjén a mesevilágban a mesehősök között. Amit csinálnak, semmivel nem jobb, mintha valakik azon vitáznának, hogy ki a jobb, erősebb, Pókember vagy Superman. Természetesen az ilyen viták totál nevetségesek, így a Jézuskán, Télapócskán, Grincsecskén vitázók nem komolyan vehetők, gyerekesen gügyögő személyek. A vallásnak nem is más a célja, minthogy gyerekesen gügyögő szinten tartsa az embereket, így könnyen irányíthatóan tartva őket.

Kiskarácsony, Nagymithrászom?

Közeledik a Karácsony, így ideje odadöfni a keresztényeknek a Karácsony miatt.

 Természetesen minden, ami a vallástól származik, szemfényvesztés, csalás, hazugság. Ennek egyik legjobb példája a Karácsony. A keresztények a Jézus nevű karakter születése ünnepeként állítják be. Már az is eleve minimum kérdéses, hogy létezett, született-e a karakter, de nézzük az ünnep szimbolikáját és időbeli esését!

 A keresztények a feldíszített fát saját találmányukként állítják be, vagyis hogy a karácsonyfa keresztény találmány. Az igazság az, hogy a mostani értelemben vett karácsonyfáról a 15. század végéről van az első feljegyzés, tehát valahogy nem a kereszténységgel jelent meg a karácsonyfa, mert akkor már több, mint ezer évvel korábbról is kellenének róla feljegyzések, de ilyenről nincs szó. Ehhez képest a 20. század elején terjedt el igazán. Szóval keresztényeknek egy jó 2000 éves hiátusuk van karácsonyfaügyben. Ugyanakkor maga az örökzöldek tisztelete a germán, egyiptomi, kelta, római kultúrákba nyúlik vissza.

 Következő az időbeli esés. Érdekes módon a téli napforduló közelében van az ünnep, amit a különböző kultúrák megünnepeltek már jóval a keresztények előtt. Az ókori népek "véletlen" épp december 25-én ünnepelték a napistenek születésnapját, mint téli napfordulót. Van itt egy másik karakter is, Mithrász, akinek a mítosza egészen a perzsa kultúráig visszanyúlik, és megváltóként tartották számon. Az ő mítosza egészen a Római Birodalomig kitartott, ahol kifejlődött a keresztény vallás is. A mítosz szerint szűztől vagy egy sziklából született. Tehát ha a Jézus nevű karaktert nézzük, a figura gyökerei már korábbi kultúrákban léteztek, csak a nevet cserélték ki a keresztények.

A fent leírtakat bárki leellenőrizheti, nem légből kapott dolgok.

 A keresztények a vallásuk jellegéből adódóan mindenre rá akarnak hágni, mindent ki akarnak sajátítani maguknak. Semmit nem tűrnek meg maguk mellett. Minden mást el akarnak tiporni, el akarnak nyomni, ami rajtuk kívül létezik.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása