Vallásellenes

Vallásellenes

Jézuska vagy Télapócska vagy Grincsecske vagy micsodácska?

2021. december 24. - Vallásellenes

Kereszténykéink kardinális kérdése, hogy „ki“ jön Karácsonykor. Ugye, mi épelméjű emberek tudjuk, hogy senki. Már gyerekkoromban komolytalannak tartottam ez egészet. Emlegették ott nekünk a Jézuskát. Én egy pólyás gyereket tudtam elképzelni „Jézuska“ címszó alatt. Ugyanakkor nem értettem, hogy miért jönne egy ilyen. Nem tudott felvillanyozni a tudat, hogy a felnőttek hülyére akarnak venni. Nekem már gyerekkoromban több eszem volt, mint akár manapság sok felnőttnek. Magát az sztorit nem ismertem, hogy a Jézus nevű („megváltó“, ami képtelenségéről majd valamikor még lesz okfejtés) karakter ünnepe (ami ugye nem igaz, mert csak egy plagizált dologról van szó, többek között Mithrász sztorijáról, itt bővebben kifejtve: https://vallasellenes.blog.hu/2021/12/20/kiskaracsony-nagymithraszom ), mert szerencsére vallástól teljesen mentesen nőttem fel, így nem voltam szellemileg mérgezve, nem tömték tele a fejem képtelenebbnél képtelenebb sztorikkal.
Na de mégis, mi ez a Jézuskácska, Télapócska, Grincsecske probléma? Természetesen a keresztények, ha meghallják, hogy a Jézuskácskájuk mellett valaki valami egyébről is mer beszélni az ünnep kapcsán, vérben forgó szemű hörgésben törnek ki, hogy mekkora gyalázat érte őket!
Egyik párhuzamos figura a Télapó. Bizonyos területeken egy szakállas ürge az ünnep figurája. Én ezt most nemes egyszerűséggel Télapónak nevezem, amúgy Santa Claus lenne az eredeti neve, de ez most csak még jobban megkeverné a dolgokat, főleg ha hozzávesszük a Mikulást is, ami szintén egy szakállas figura, az előző kettőhöz hasonlóan. (Jaj! Már káosz a dolog: Mikulás, Santa Claus, Télapó, és mind a három szakállas öreg ember. Huh!) Itteni kereszténykéink Jézus, jászol („Krisztus magyar volt, mert jász ólban született.“ - egy magyar politikus. Facepalm..), három királyok (mondjuk, ha a magyarban a mennyiségjelző ott van az alany előtt, akkor az alanyt nem ragozzuk...) fogalomkörben képzelegnek a dologról. Ha ehhez még be akar szivárogni egy szakállas figura, ami más tájakon a mítosz része, természetesen nemzeti kereszténykéink támadásnak vélik és foggal-körömmel, tűzzel-vassal harcolnak ellene. Szegény Télapó időnként még azt is megkapja, hogy kommunista, mert Oroszországban ő a Gyed Maróz. Tehát az ő Jézuskácskájukat ne szentségtelenítse meg semmilyen szakállas ürge, főleg, ha kommunista. Van neki elég baja a három királyokkal (rendesen magyarul: három király), akik még balzsamot is visznek neki, amiről ugye tudjuk, hogy megharaphatja.
Na és a Grincs! Olvastam már valaki kikelését, hogy a grincsfa milyen szentségtörő dolog, mert a Grincs utálta a karácsonyt, és aki grincsfát állít, az a gonosznak állít fát. Vatdefakk? Hát igen, aki mesevilágban él (Jézus, Mennyország, Isten stb.), csak mesevilágban tud gondolkozni. Engem -mivel elmúltam már 5 éves- nem érdekelnek a mesék (mellesleg ezért sem vagyok vallásos), így nem is volt előttem ez a Grincs dolog. Valahogy közben rájöttem, hogy a Grincs valami mesében szerepel, és ennek a fája a grincsfa. Ez a grincsfa egy kisebb, lehajtott tetejű, fenyőfához hasonlító valami. Na, ezzel van baja kereszténykénknek, hogy ezzel hogy meg van gyalázva a Karácsony „szentsége“ (a fentebbi linken ki van tárgyalva, hogy miért nem keresztény dolog a karácsonyfa).
Tehát jogilag felnőtt emberek fantázialényeken, kvázi mesefigurákon állnak le vitázni, hogy ki az igazi figura. Az ilyenek csak jogilag felnőttek, mert nem mernek szellemileg felnőni, inkább megmaradnak a legfeljebb 5 éves gyerek szintjén a mesevilágban a mesehősök között. Amit csinálnak, semmivel nem jobb, mintha valakik azon vitáznának, hogy ki a jobb, erősebb, Pókember vagy Superman. Természetesen az ilyen viták totál nevetségesek, így a Jézuskán, Télapócskán, Grincsecskén vitázók nem komolyan vehetők, gyerekesen gügyögő személyek. A vallásnak nem is más a célja, minthogy gyerekesen gügyögő szinten tartsa az embereket, így könnyen irányíthatóan tartva őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallasellenes.blog.hu/api/trackback/id/tr9116792376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.25. 08:57:27

Az ateistáknak ilyenkor Soros apó jön, aki milliókat nyom a szófogadó kezekbe.

Vallásellenes 2021.12.27. 09:06:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Megy a kapálózás, vallásoskám? Mi vagy te, valami nyomozó, hogy rögtön ugrasz rám? Ki fizet téged, hogy ilyen "lelkiismeretes" munkát végzel? Kötelességeid között van előrángatni azt is, hogy "Soros"? Ezzel sokat elárulsz a vallásosokról, hogy mire vagytok beidomítva. De azt is megértem, hogy nem tetszik, hogy szembesítve vagy azzal, hogy meg vagyok ragadva az öt éves gyerek szintjén a mesehősök világában.

Vallásellenes 2021.12.27. 09:08:05

@Vallásellenes: Már kétszer küldtem el, de a "meg vagytok"-ot "meg vagyok"-ként teszi be.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.27. 09:09:08

@Vallásellenes:

"meg vagyok ragadva az öt éves gyerek szintjén"

Ez tény. Lásd előző cikkeket, ahol "leleplezel" csupa olyasmit, amit minden keresztény tud.

Vallásellenes 2021.12.27. 09:13:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A keresztények nem tudnak semmit. Miért tudnának bármit is? Azt meg közben leírtam, hogy a blogmotor veszi ki a t betűt a "meg vagytok"-ból. De ahogy elnézem a kis pénzedért elég szépen kaparsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.27. 10:23:24

@Vallásellenes:

Amit leírtál, az mind közismert tény, te meg azt hitted, valamit lelepleztél. Vicces, nem?

Vallásellenes 2021.12.27. 13:54:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hagyd már abba ezt a "közismert tény" mellébeszélést, hogy mentegesd a sötét keresztényeket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.27. 14:13:32

@Vallásellenes:

Csak 1 példa: a téli napforduló. "Leleplezed", hogy a Karácsony direkt akkorra lett téve, miközben ez egy közismert tény, soha senki nem titkolta.

Vallásellenes 2021.12.27. 15:48:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mondom, hogy abbahagyhatod a keresztények mentegetését, hogy "tudnak mindent", mert nem tudnak semmit. Csak annyit tudnak felböfögni, hogy "Jézus megszületett". Coki van!

Vallásellenes 2021.12.27. 16:22:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azt te "hiheted", hogy bizonyítottál valamit, de ez csak hit, tehát képzelgés marad. Erőlködhetsz, hogy kimosd a keresztényeket a mocskukból, de ez nem fog sikerülni. A trollságot meg nem rám kell mondani, mert te vetetted rám magad, szóval te vagy a (fizetett) troll (persze, hogy fizetett, mert ingyen ilyet senki sem csinál, amit te itt művelsz).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.27. 16:30:22

@Vallásellenes:

Azt te "hiheted", hogy bizonyítottál valamit, de ez csak hit, tehát képzelgés marad.

Vallásellenes 2021.12.27. 17:02:31

Igen, ennyire gyenge vagy, hogy csak arra vagy képes, hogy visszaidézz engem. Nulla.

Vallásellenes 2021.12.27. 17:12:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kösz a vallomást, hogy te egy negatív tényező vagy. Ezt rögtön lehetett tudni. A képességeid ugyanakkor a nullához konvergálnak, ezért mentegeted a vallást.
süti beállítások módosítása